Contact form

Island


En året-runt destination
 
Island har ett av världens mest säregna landskap. Som ingen annanstans på jorden blir man mållös av den oförstörda naturen och de många naturfenomenen. Från sprutande gejsrar, aktiva vulkaner och spektakulära vattenfall till de enorma lavaslätterna, glaciärerna och fjordarna har Island någonting att erbjuda alla. I den livfulla huvudstaden Reykjavik bor 40% av landets invånare. Förutom sitt legendariska nattliv, sina förstklassiga restauranger samt ett generöst kulturutbud kan Reykjavik dessutom skryta med en hänförande utsikt av höga berg och Atlanten i nästan samtliga väderstreck.
 
För äventyrslystna kan Islands fantastiska natur erbjuda oräkneliga aktiviteter såsom att köra snöskoter, hästridning, grottutforskning, vandring, simning, skidåkning, forsränning, kajakpaddling och jeepsafari över bergen. För naturälskare, kan Island ståta med en förvånansvärt skiftande nordisk flora och fauna. Det är en idealisk plats för fågelskådare och samtidigt är det en av världens absolut bästa destinationer för valskådning. 
 
Island är en fantastisk destination året om och inte bara på grund av sitt varierande landskap utan också för den otroliga kontrast som ljus och skugga skapar från säsong till säsong, vilket medför att du erbjuds nya upptäckter vid varje besök.